“DSIM has taught me how to do Digital Marketing- Nitin Kumar”

meet-nitin-1

An Interview with Nitin Kumar, DSIM’s Ex-trainee and Co-Founder at ‘LETS THINK INTERACTIVE’’

 Read on this complete interview with DSIM’s Ex-trainee, Nitin Kumar, who has brought ‘LETS THINK INTERACTIVE’, a creative digital marketing ad agency to know his DSIM review. And, you will become familiar with the insights & details of digital sphere.

Q1. Hello Nitin! We welcome you on board. Please introduce yourself to our readers. 

Ans. Thanks! I am Nitin Kumar, a BBA graduate. Earlier I was working at PROPTIGER, a real estate advisor firm as an Executive- Online Marketing Research.
With a plan to start my own venture, I left this job and got enrolled into digital marketing training at DSIM. At present, I am working on my own venture, ‘LETS THINK INTERACTIVE’, a Digital Marketing agency along with one of my friends, Pooja Rohilla.
I also take care of my family business i.e. all stock deal of Gold & Silver.

Q2. Sounds interesting! Could you please let us know your current project in detail?

Ans. Yeah, sure! We have come up with this new format concentrating on ‘Unique Brand Experiences & Targeted Mediums’.
And, have brought forward service like Website Designing & Development, SEO, Social Media Strategy & Communications, and other services.

Q3. Why Digital marketing and afterwards, a digital marketing agency?

Ans. Digital Marketing gives you wings. I always found this stream amazingly interesting seeing the innovativeness and scope it has.
During training at DSIM, I met several people and learnt a lot from them. It all started from there. I always wished to work on my own and made up the choice of LETS THINK INTERACTIVE, after having a great exposure to the sphere.

Q4. As you have talked much of DSIM, why you decided to get enrolled here?

Ans. It was purely because of my friends’ recommendations. Even Pooja, with whom I have started my new venture, she has also pursued the training at DSIM.
I was a bit confused as keeping in mind another option of ‘Digital Vidya’, yet the experience which my loved ones had at DSIM made me to come up here. I attended its demo session and took the decision.
You cannot skip seeing DSIM ads around you.

Q5. Do you think that DSIM training has really helped you in ways? If yes, let us know in details?

Ans. Before joining DSIM, I used to know the term ‘Digital Marketing’. Now, I know how to do it.I always looked for the answers to let me know where to start. DSIM has revealed this thing to me and I seriously don’t have words to say how important this disclosure has proven to me.

Q6. What you feel like on observing the reach this particular marketing approach has developed?

Ans. It energizes your work & day by saying, ‘Push your limits’. Really, it’s a great medium to reach maximum of your customers and for any businesses, clients have the effect. It brings convenience, choices and exploration, altogether.

Q7. How were your experiences of joining DSIM’s advanced digital marketing training program?

Ans. It was great! I learnt that this is also a way that works outstandingly and yes, how people/brands market themselves. A much-suggested name to learn digital marketing!

Q8. Which one do you see as your favorite platform in Digital Marketing?

Ans.  Social Media, without any doubt! A platform which helps you build long-lasting and effective relationships.
Though, you cannot ignore the importance other mediums hold.

Q9. How many points you will give to DSIM’s training program, ranging on a scale of 1-10?

Ans. I would love to give 7; discussing trainers, curriculum and the exposure I got sitting amongst entrepreneurs and marketers in my classroom.

Q10. What are your future plans; how you wish to proceed further?

Ans. Whatever I have learnt at DSIM, I essentially wish to bring entire learning into practice. And, I know this is actually needed if I want to achieve big in future. Moreover, I wish to promote my family business through digital media.

Q11. Your message for young individuals who seeks interest towards Digital Marketing?

Ans. A great choice young people! Though, I would request you to focus equally on both, learning and execution. These two go as one.

It was really great talking to you Nitin. Have a great career ahead!

Blog Source: DSIM Blog

 

“DSIM’s training helps you get an edge and broad understanding.”- Shilpi Prasad

meet-shilpi

An Interview with Shilpi Prasad, DSIM’s Ex-trainee and and a PR Consultant with ‘Text 100’

This time we have brought for you, our candid conversation with Shilpi Prasad, DSIM’s Ex-trainee and a PR Consultant with ‘Text 100’, an extremely popular global marketing communications agency. Read on the post to know his DSIM reviews and how she carries desirable and impactful communications with & for brands.

Q1. Pleased to have you here Shilpi! Let our readers know about your current profession and work experiences. 

Ans. I am a PR consultant with 12+ years of experience in Communications. I have handled the Marketing and Communication project for big technology names like Microsoft, Cisco, Ericsson, Airtel, Yahoo, Xerox during my career.
I am a post graduate diploma holder in Advertising and Communications, currently working with Text 100, a global marketing communications firm. I have been working here for the past 9 years.

Q2. What were the motivations letting you enter into this sphere?

Ans. The way Digital Media is growing and smartphones are multiplying; it has led to significant changes in Marketing and Communication field. To capture opportunities that are rising because of this growth and to make oneself more relevant, one needs to understand this space as well. And, so I decided to go for this.
Well, this is not a career shift for me but a career progression.

Q3. We got to know why you chose digital marketing, now on top of it, wish to know why DSIM?

Ans. DSIM was recommended by close friends of mine. I was told that we would have the opportunity to learn through practical experiences and so, went for it. You learn maximum in practicality and I experienced the same after coming to DSIM.

Q4. Do you find DSIM’s digital marketing training useful in your career?

Ans. Truly speaking! It has helped me develop an edge over my peers. The Digital Marketing training allowed me to get a broad understanding of the digital industry.

Q5. What you have to say for Digital Marketing as an industry?

Ans. An industry with huge potential! With everything moving towards digitization and Internet & Mobile Penetration growing in India, it will become more and more important.

Q6. Do you use digital marketing to gain benefits in your job? If yes, how it is done and which is your preferred platform?

Ans. Yes a lot of companies for whom I am handling Marketing Communication, require Digital Marketing. We mainly focus on Social Media Marketing and use channels like Fb, Twitter, LinkedIn.
I don’t have any particular favorite. I think all of these channels have their own advantages.

Q7. How has been your experience of attending digital marketing training at DSIM?

Ans. It was a good exposure, especially on some important aspects; SEO, AdWords, Website/Blog Creation etc. I truly wanted to hear more on Affiliate Marketing from Kunal himself as that’s what he is known for. Also, wanted you would have let us know more about the case studies that companies globally have done.
It was though brought to us, yet I wished to keep on enjoying the informative classes for a longer span. DSIM is one of the best digital marketing institutes in India.

Q8. How many points you will give to DSIM’s training program, ranging on a scale of 1-10?

Ans.  I will give 7.

Q9. Your future plans; where do you find yourself within 5 years down the line?

Ans. In the Marketing & Communications field only; leveraging digital marketing better in my profession.

Q10. Your ideal words to young individuals who wish to have a great career ahead.

Ans. Be focused, know what you want and start early on whatever you want to do!
Thanks Shilpi! It was really great talking to you. We wish you all the very best for future.
Blog Source: DSIM Blog

“Trainers at DSIM have in-depth subject knowledge”- Saahil Bajaj

meet-saahil

An Interview with Saahil Bajaj, DSIM’s Ex-trainee and a Social Media Strategist at ‘Wealth Discovery’

Meet Saahil Bajaj, DSIM’s Ex-trainee and a Social Media Strategist at ‘Wealth Discovery’, a stock broking company in India.  Read on the post to know his DSIM review and what has been Saahil’s journey & experiences into Digital Marketing and at DSIM.

Q1. Hello Saahil! We are really pleased to start this conversation. Let us know a little about your present job responsibilities & work experience?
 

Ans. Thank you! I am currently working with ‘Wealth Discovery’ as a Social Media Strategist. Here, I am handling Social Media assignments for BJP, ruling political party. To talk of earlier experiences, I have worked & handled projects of known names, like Yes Bank, organic India, Christian Expo, etc.

Q2. Great! What’s been your qualification?

Ans. Revealing my degree, I am a B.Tech graduate. And, later on pursued Digital Marketing Training at DSIM. The purpose was to get insights of this trending marketing vertical from core.

Q3. Working as a Social Media strategist; the job is really versatile. What you have to say?

Ans. Yeah, true! The responsibilities are actually challenging, yet I am looking forward to explore it much wonderfully. Now, I have become aware with the direction where I need to move forward.

Q4. Why digital marketing; a much-anticipated question for you Saahil?

Ans. It’s been around a year I started working on my own website and I was really confused with how to move further? Without any clue of marketing & promotion, I was looking for help. And, so this course which proved to be my lifeline came into my knowledge. To sum up, I really found a way to bring ideas into execution.

Q5. Why DSIM, what allured you most that you picked up this institute?

Ans. Reliably, I decided to join DSIM’s digital marketing training program with minimal research, For 1 month I was in search of finding a good digital marketing institute and in the process, filled up DSIM’s enquiry form and also, 2-3 of others.  The way DSIM appears in front of you, it says everything about it can give you amid learning. And, so I ended up choosing DSIM and can’t express through words, how satisfied I am post training.

Q6. How did you get this job and what remuneration have you been offered with?

Ans. This opportunity came to me as one of my friends referred my name. Though, it was digital marketing learning at DSIM that helped me to grab this offer. At present, I am getting 25K in hand.

Q7. As you said DSIM’s training program helped you to get the offer, may we know how?

Ans. Yes, without any doubt! The training was really helpful; today I know lots of things that were completely unversed to me 1 year back. And, the abilities which were imparted into me as a marketer are making my journey impactful.

Q8. What is your viewpoint on Digital Marketing as an industry?

Ans.  At present, digital marketing has become a stream of hope & opportunities. To talk of era, you cannot skip over digitalization. Not only private sectors, but Government sectors are also measuring & adapting the digital change.  This industry is seeing an incredible growth taking us closer & closer to Digital India.

Q9. What would you say when recalling your journey & experience at DSIM?

Ans. It was superb! The entire experience was pretty awesome.  Trainers here are really knowledgeable and rule info on modules.  Just to give you a suggestion, even if you decided to increase your fee and can bring deeper insights of each & every module, it would be an incredible step. Also, DSIM can introduce Master courses, so that we could become informed up to the next level.

Q10. What would you prefer to give while rating DSIM’s training program, ranging on a scale of 1-10?

Ans. Not less than 8!

Q11. Summing up the entire sessions, we would love to have your message to young fellows looking forward to step into Digital Marketing Industry?

Ans. Just want to say, if you are interested and truly wish to explore this particular stream, this could become a great decision in your career. Because, digital marketing really holds possibilities & chances to scale up your career growth.

Good Luck, Saahil!

Source: DSIM Blog

“DSIM has become a Digital Marketing Training Brand”- Ujjwal Sinha

meet-ujjwal

An Interview with Ujjwal Sinha, DSIM’s Ex-trainee and now, working as a PPC Consultant at Digitalabs, Noida 

Read on the complete interview to know his DSIM review and how he is moving further to pursue his career in digital marketing, aided by DSIM’s training.

Q1. Hi Ujjwal, let us know your education and career details in short?

 Ans. I completed my MBA in Marketing & HR (2012). Next, got enrolled into digital marketing course at DSIM. At present, I am working with ‘Digitalabs’, a digital marketing agency as a PPC Consultant. Therein, I am handling multiple projects for verticals like- Health Care, Ecommerce, Travel, Education.

Q2. Congratulations for getting this promising job! So, how it feels like?

Ans. If feels great as there is indeed learning and also, I find it as a great platform to showcase my talents & skills.

Q3. Why you stepped into digital  industry?

Ans. Earlier, I was into Offline Marketing, Seeing the increasing importance of online marketing decided to go for it.

Q4. What you found enough to pick DSIM for digital marketing training in Delhi?

Ans. DSIM has become a brand, owing credit to its superb marketing and training delivery. It is one of the best Digital Marketing institutes in India. And, as we all know there are several reasons to go with a brand, I took it in the same way.

Q5. How did you get this job and what remuneration you have been offered with?

Ans. DSIM brings huge numbers of job opportunities to you. With 4 years of experience in total, I was looking out for good opportunities and found this on. When appeared for the interview, it was DSIM’s certification that helped me to finally grab the offer.

Q6. I would request you to share the details of the interview procedure, so that our readers can have an idea?

Ans. There were three rounds in total. First was telephonic with the concerned person, wherein I was tested for the basic knowledge in digital marketing. Further, in 2nd round, I was asked to make the live campaign in AdWords. The last round was with the Director to figure out whether I have detailed knowledge of the subject or not? And, thankfully DSIM’s training helped me to pave the way towards success.

Q7. As you said earlier, DSIM’s training program helped you to grab this offer, how is it so?

Ans. I got enrolled into the course having basic idea of digital marketing. And, today feel proud to say that the training made me informed of digital marketing in a great way.

Q8. Talking of digital marketing, it is now seen as one of the fastest growing industries. What you have to say on this?

Ans.  Yes, it is true and I am undeniably sure with the massive change that Digital Marketing will bring within the next 5-10 years.

Q9. How was your overall training experience at DSIM?

Ans. Largely, it was a good experience. DSIM offers you digital marketing knowledge with career perspective and therefore, you become able to work as a marketer in the sphere. Though, how much you have grasped the knowledge depends upon your interest and interaction shown during classroom sessions.

Q10. How would you rate DSIM’s training program on a scale of 10?

Ans. I have 7 to give for considering the different aspects.

Q11. Your message to young fellows desiring to begin their career in digital marketing!

Ans. It’s really good that individuals are interested to go for digital marketing. However, I would request them to bring their utmost commitment and honest efforts, because the industry asks for these. And, yes, all the best to you people.

Great Thanks, Ujjwal!

Source: http://dsim.in/blog/

 

“From 2.5 to 6 lacs per annum, DSIM made it all possible.”- Shashanka Manakonduru

meet-shashanka

An interesting session with Shashanka Manakonduru, DSIM’s Ex-trainee and now, Digital Marketing Media Head with Paanini Ad Ventures, Hyderabad.

Read on the post to know his  DSIM Review and how DSIM helped him to get a 6 lacs/annum job offer.

Q1. Hi Shashanka,great to hear you got a job offer with Paanini Ad Venturs, Hyderabad. Let us know the details and also a bit more about you.

Ans.Thanks! Yes, I recently grabbed a job offer with Paanini Ad Ventures as the Digital Media Marketing Head. My indeed thanks to you people.
I am a B.Tech CSE graduate from JNTUH. I started as a freelance Content Writer, making contribution to a few National and International newspapers. Later on joined ‘My Home Group’ wherein I was into System Administration, handling typical IT works. Somehow, the experiences in calculation helped me to understand the subject energetically.

Q2. A very obvious question, why digital marketing even after being an Engineer? Why you went for this career alternative?

Ans. It’s all about Passion, Belief and Desire. I always wished to learn Digital Marketing and so, went for it.

Q3. You belong to Hyderabad; let us know why you chose DSIM when there were other digital marketing training institutes present in your own city?

Ans. Trust me, I have many answers to share with, yet I’ll be precise. It’s because DSIM has really showed its strength in Delhi and this is further being carried to other cities. And, the course curriculum has been a reason too. What DSIM’s training covers, not a single Digital Marketing training program in India does.
Also, one more factor which drove my attention was DSIM’s blog and the mails which I receive in my inbox. Entirely killer information and subject lines!

Q4. So, how was the journey with DSIM?

Ans.I for myself believe that the standard DSIM has, no other institutes can have it. Great trainers with great curriculum! I see the experience as a transformational leap in my career. All because of resources DSIM has. Overall it has been a learning procedure laying my personal growth.

Q5. This is really incredible, a jump from 2.5 to 6 lacs per annum. Did you find DSIM’s training helped you to get the offer?

Ans. It’s amazing! Absolutely! I wasn’t sure about it, yet was having a firm belief that it would happen one day. DSIM’s training program helped me in seeking the knowledge and the technical stuff. And, I was able to win over the interviewers out there.

Q6. How was the interview procedure; just to get an introductory idea?

Ans. I had previously worked as a part time Content Writer for Paanini Ad Ventures. They have really liked my work. With the clue that I have gotten DSIM’s digital marketing certification, one of the personnel got in touch with me. Then, I appeared for the interview.

Q7. What helped you most to get this surprising hike in your CTC?

Ans. The knowledge that came from the interactive sessions held by trainers at DSIM.

Q8. What would you prefer to give while rating DSIM’s training program (1-10 marks)?

Ans. Calculating the overall experience, I will give 9 out of 10. Not less than this!

Q9. What you see your future has for you?

Ans. I would be ready for any opportunity if it comes under my stance.  And, I wish to have my own Logistics venture, so would preferably invest and work towards this project in nearby future.

Q10. What you think of Digital Marketing and what are the benefits it will bring with the years?

Ans. Digital marketing is the thriving sector now. And very soon the remote areas of our country will also get conquered by this. What I guess is within coming 6-8 years, we will start living a complete digital life.

Q11. Your suggestion to individuals who wish to find bigger career opportunities, altogether with big names?

Ans. If you want to be successful or you want to earn more, be Different! Do differently!! And you will see the difference!!! And if you want to make your career in Digital Marketing or any sector as per your preference; leave all the conditional excuses and focus on your dream.

Q12. Your message to young fellows who wish to get ahead in digital marketing?

Ans. Learn more to earn more! Digital Marketing has already become the biggest thing, make your goals and stick on to it. This is relatively the only future of marketing and you cannot hop over it.

Q13. In one sentence if you have to say something about DSIM?

Ans. The best Digital Marketing Institute in India.
It was really great to have a candid conversation with you! Best of luck for your future!

“DSIM has uncovered the actual learning to me.” – Ridhima Sethi

meet-ridhima

An interesting  talk with Ridhima Sethi, DSIM’s Ex-trainee and now, working as a Social Media Analyst with Design Solutions. 

Our conversation with Ridhima, DSIM Ex-Trainee, where she discloses her DSIM Review and ideas for the future.

Q1. Hi Ridhima, we would request you to introduce yourself to our readers.

Ans. I am an Engineer (Electronics & Communication). After completing my degree, I joined digital marketing course at DSIM. And, post training got a good opportunity with ‘Design solutions’ as a ‘Social Media Analyst’.

Q2. Primarily an Engineer and then, a Digital Marketer. Can we know the reason initiating this blend?

Ans. I always had minimal interest towards IT sector. Digital Marketing is something which I always felt fascinated for. Seeing the present demand & opportunities, decided to go for it.

Q3. Why Digital Marketing training from DSIM?

Ans. When I was searching for a good Digital Marketing institute, I came to know about DSIM. I got really impressed with the certifications it offers and the course curriculum. It’s really detailed and apt for marketers who wish to step up their marketing knowledge.

Q4. Let us give a brief insight; how you got this job offer?

Ans. Initially, Design Solutions was looking for an SEO intern. The internship was for 3 months. I appeared for the interview and got selected. Later on finding me skilled enough for Social Media responsibilities, they offered me this opportunity.The biggest benefit of joining DSIM was that I gained knowledge of maximum modules of digital marketing.

Q5. Please share the experience you had with DSIM.

Ans. It was great. Today, I found myself as the learned person with knowledge and confidence. The training helped me to get familiar with practicality and in digital marketing it makes a great sense to have practical info.

Q6. How would you rate DSIM’s training program on a scale of 1-10?

Ans. Definitely 8 out of 10! At DSIM, trainers remain available and keen to aid trainees with the best of career assistances.

Q7. It would be really great to know about your future plans, will you?

Ans. Yeah sure! I want to make it big in Digital World and somehow feel that with DSIM’s help (as the abilities & skills they have imparted into me); I will be able to do so.

Q8. Digital marketing has become a great industry today, what would be your views on this?

Ans. Digital marketing has great future in India as it is growing worthily. And, advantages & opportunities present in the sphere will inspire us to become more & more digital.

Q9. Your message to young fellows looking forward to make a career in this industry.

Ans. I would suggest them to go for professional training. This will help you understand the basics of the subject and so, you will get the needed conceptualized grasp.

Q10. In a few words, Digital Marketing Training at DSIM?

Ans. “DSIM has uncovered the actual learning to me.”
Ridhima Sethi completed her Digital marketing training from Delhi School of Internet Marketing in October 2015.

“DSIM’s training has brought bigger opportunities for my business.”

meet-tarun

An Interview with Tarun Modi, DSIM’s Ex-trainee and Director, Modi Infosol (P) Ltd.

 In our latest interview, we had Tarun Modi, DSIM’s Ex-trainee and Director, Modi Infosol (P) Ltd. Read on the post to know how he is rolling out changes & contributions to his 50 years old family business through digital marketing.  He share his future goals and few DSIM reviews as well.

Q1. Welcome Tarun! It would be surely great to know more about your education and current business?

Ans. Thank you for having me here! I have done BBA from JIMS; thereafter, Communication Design from Pearly Academy and then, Digital Marketing Training at DSIM. I have also pursued a course in photography from Sri Aurobindo Center for Craft and Communication.
I am handling my family business, Modi Infosol (P) Ltd. and the company is into IT Hardware and System Integration. We have our offices in Delhi, Punjab, Bombay, Hyderabad, Haryana and UP. This company is 50 years old and its turnover is around 180 cr. Along with, we run an e-commerce portal ‘axlworld’ from where you can buy best quality electronics & gadgets.

Q2. Being into customary family business, you decided to learn Digital Marketing. Why so and what was the reason that you chose DSIM?

Ans. It’s been around 5 years I took upon the responsibilities. In recent times, marketing has reached up to the digital level and businesses need to adapt this change. I learnt it to lure more benefits in my business. The approach is really economical and has incredible breadth for any business.
I was searching for a good Digital Marketing institute and one of my friends pursued digital marketing course from DSIM and he suggested me to go for it. The feedback was all positive and so, I went there.

Q3. What you have understood of Digital Marketing and do you think it will keep on pushing marketing reforms in upcoming days?

Ans. Digital marketing has officially grown a lot. Social Media platforms/Search Engines have brought great many changes for brands & consumers. The approach has become exceedingly productive to bring on expanded incomes.
And, the future will bring its increased appeal and productivity. We aren’t left with any alternative; this is a term you have to get familiar with.

Q4. Do you think there is something specific in Digital Marketing that lets you gain benefits? If yes, let us know the details?

Ans. Every business has different sorts of marketing needs. When we do it, we make sure to choose the one that best suits us.
We emphasize upon SEO and backlinks. It is imperative for our target audience to find us and seeing the bigger competition, and we make sure to be present.
Discussing of online promotions, we keep separation from paid ones. SEO, Blogging, Email Marketing are our chosen strategy types.

Q5. Are there other individuals in your team bringing effective digital measures for you? Also, how much do you bring about as your budget towards this?

Ans. Absolutely! We have a team of digital professionals who handle marketing exercises. SEO, Backlinks Blogging, Email Marketing activities are performed by them. To discuss spending, we contribute around 45k on an average every month.

Q6. So, how was your journey with DSIM? What would you list as your major learning here?

Ans. There have always been instances of satisfaction. I learnt from basics and got a conceptualized handle on knowledge.
I really loved the Traffic Generation and Blogging part. One of the trainers, Karan Sharma was indeed supportive in explaining topics.

Q7. What growth figure are you targeting within the upcoming years?

Ans. This is a business being nurtured by my grandparents and parents. Now, I am representing the existing period i.e. of digital era. Today, marketing asks for altered strategic needs and we work considering these.
Within next 5 years, we wish Modi Infosol (P) Ltd. to become an 800 cr. company.

Q8. Summing up it here, we would request for your message to young marketers.

Ans. I would suggest you to do a lot of self-learning. A course helps you to have best of the knowledge and self-learning keeps it within yourself. Also, when you act with clarity and with the purest of motives, you definitely see the results.

Great thanks, Tarun!

Tarun Modi completed his Digital marketing training from Delhi School of Internet Marketing in February 2016.

Source: http://dsim.in/blog/