Digital marketing is the demand of time and industry. I am happy to be a part of it

ankit-150x150

 

An Interview with Mr.Ankit Narula, Management Trainee in HDFC Life and DSIM’s Ex-Trainee. He shares with us how digital marketing knowledge helped him in switching a job that guaranteed him an ever-growing career.

Q1. Hi Ankit, we came to know that you are about to shift your domain from sales to marketing. Can you tell us the reason of this domain change?

Ans. I had always my interest in marketing and especially in joining digital marketing Courses. I always tried to learn all those things which I can get in this area. DSIM also became a part of it. I gained all the practical knowledge of digital marketing through DSIM. Now is the time of change and I am very much confident about my future in digital marketing. Earlier whatever I learned was not in an organized way and it was just a read through. At DSIM I have learned specific skills which I believe is the industry demand. Fortunately, the same has been recognized by my organization.The modules I have covered in your course are to the point, very practical and the demand of time.

Q2. So, did you face any challenge while shifting your domain from sales to marketing?

Ans. Switching a job is never easy but I started my training at DSIM and prepared for job switching in parallel. While I was learning different modules, my confidence kept on increasing. I had to go through interviews for a profile change. All has gone well. I give a lot of credit to DSIM for it. it is one of the best digital marketing institutes in India.

Q3. Great! Can you tell me what inspired you to go for Digital Marketing Training?

Ans. One should never stop learning. Working in a traditional way, I was feared of being obsolete as a resource in a few years. So looking at the demand of time and industry, one can believe that Digital world is here to stay for at least another decade. Secondly, my personal interest spurred me to come in this area.

Q4. Talking about digital marketing; it is one of the highly booming industries at present. What’s your take on this?

Ans. As said earlier, I believe, digital is here to stay for long. I read an article which quoted that only 3% of India’s population currently buys online. I work in an Insurance industry and Insurance is one of the most complicated products to sell today. I believe if insurance can be sold online, a lot of stuff can be sold very easily. India has a huge huge future digitally, going forward.

Q5. And yes what about the training? In what sense it helped you?

Ans. Everyone knows the running era is of Digital world. But very few people know what to do and how to do next. I was also among the major part. Then DSIM showed me the light and helped me to reach the place where I really wanted to be.

Q6. How was your overall training experience @ DSIM?

Ans. Believe me, my personal experience was wonderful. Initially, I was never convinced with the idea of Online Training through webinars. But now I must say that I was wrong at that time. My opinion has totally changed now. The trainers have been very knowledgeable and very supportive.The support team has assisted brilliantly. Really, you people know the importance of a client.

Q7. So, how would you rate the trainers at DSIM?

Ans. Whatever I have learned was almost new to me. The knowledge, way of communication and confidence level of the trainers seems that they were professional and experienced trainers. I would rate them as 9 on a scale of 10

Q8. So, is there something you would like to put across to the young generation struggling to fix their career?

Ans. Money does make you happy, but doing what you love makes you happier. I have felt it personally. I would give the same advice to others. If you have a minor interest in digital marketing too then just go for it. Believe me, it will change the way you think about digital marketing. Just work with interest and feel the difference.

Source:  http://dsim.in/blog/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s